Фара и Надал също вземали легално допинг

Фара и Надал също вземали легално допинг

Хакерите от групата Fancy Bear публикуваха нови 26 имена на известни спортисти от 10 страни, на които Световната антидопинговата агенция е разрешавала да приемат забранени вещества с терапевтична цел.

Интернет пиратите обявиха наскоро, че са пробили сървърите на WADA и започнаха да пускат документи и имена на спортни звезди, които са вземали легално допинг.

В поредната порция имена са испанецът Рафаел Надал и британският трикратен олимпийски шампион Мохамед Фара.

Според един от документите през 2008 г. (в годината на Олимпиадата в Пекин), британският атлет е получил разрешение да използва веществото триамцинолон.

Надал е имал право да взема бетаметазон с разрешение от 2009.

Най-много са британците в поредния списък – 8. По четирима са американците и канадците. Описани са случаите на двама аржентинци, белгиец, както и  на спортисти от Унгария, Бурунди, Дания и Франция.

WADA обвини руски хакери за взлома. Шефът на агенцията Оливие Нигли  заяви, че без съмнение атаката е отговор на доклада за масовото използване на допинг от руските спортисти, организирано от руската държава.

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че не одобрява действията на хакерите, но пък благодарение на тях се разбрало, че участници в Олимпиадата са вземали забранени препарати, включтелно и такива, които им дават предимство в състезанията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Депутати почти стигнаха до бой заради спор за предложен за орден министър на Тодор Живков 
Пеевски отново настоя за избори и нападна президента с нови обвинения за зависимости
Вечерята с омари за крал Чарлз III е струвала на Франция 450 000 евро
"Мозъкът" зад атентатите от 11 септември се споразумя за наказание с властите на САЩ
319 мъдри и забавни афоризми
Николай Андреев: С нарастването на нуждата от мобилни данни ние удвояваме скоростите за максимално добро потребителско изживяване
Страните, които дават най-големи парични награди за медал от Олимпийските игри