Манчестър Юнайтед отчете финансови загуби за пета поредна година

Манчестър Юнайтед отчете финансови загуби за пета поредна година

Манчестър Юнайтед отчете по-голяма годишна нетна загуба, отбелязвайки петата поредна година на финансови загуби, и обявиа, че основната печалба тази финансова година може да бъде по-ниска поради инициативите за преструктуриране, предаде Ройтерс.

Нетната загуба на английския футболен клуб се увеличи до 113,2 милиона паунда (148,14 милиона долара) през годината, приключила на 30 юни, от 28,7 милиона паунда година по-рано. Въпреки това Юнайтед постигна рекордни годишни приходи от 661,8 милиона паунда, което е ръст от 2,1% в сравнение с предходната година, тъй като отборът се възползва от предимствата на участието в доходоносното състезание на УЕФА Шампионска лига. „Ние работим за по-голяма финансова устойчивост и правим промени в нашите операции, за да ги направим по-ефективни, за да гарантираме, че насочваме ресурсите си към подобряване на представянето на терена“, заяви новоназначеният главен изпълнителен директор на клуба Омар Берада.

Берада пое юздите през юли, след като се премести от компанията майка на Манчестър Сити, City Football Group. За фискалната година, приключваща през юни, клубът очаква коригирана основна печалба между 145 и 160 милиона паунда, като приходите варират от 650 до 670 милиона паунда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Собственикът на марките Gucci и Balenciaga загуби 1 милиард евро за ден
Фразите, които разкриват липса на емоционална интелигентност
Кой спечели дебата между Харис и Тръмп?
Върховният административен съд пусна Пеевски на изборите
Зеленски обеща да обедини света за ответни действия срещу всеки, който помага на Русия
Димитър Радев: Новите мерки при ипотечните кредити имат за цел овладяване на експанзията, а не стагнация
Германия връща контрола по всичките си граници, съседни страни протестират
Бизнес перспективи: Автомобилните гиганти са принудени да се изправят пред някои трудни истини относно електрификацията