Mercedes обмисля дисциплинарно наказание на Люис Хамилтън

Mercedes обмисля дисциплинарно наказание на Люис Хамилтън

Mercedes обмисля дисциплинарно наказание на Люис Хамилтън

Ръководството на отбора от Формула 1 на Mercedes обмисля дисциплинарна санкция за британския пилот на тима Люис Хамилтън, съобщават The Guardian и Telegraph.

Англичанинът ядоса ръководителите си с отказ да изпълни отборни указания по време на последния старт за сезона за Голямата награда на Абу Даби.

По време на състезанието от бокса на Mercedes наредиха на Хамилтън, който бе лидер на колоната, да увеличи скоростта няколко обиколки преди финала.

Англичанинът предпочете да не го прави, с което опита да постави под допълнителен натиск преследващият го негов съотборник Нико Розберг, давайки възможност на Себастиян Фетел с Ferrari и Макс Верстапен от Red Bull да го атакуват.

Както е известно титлата в шампионата бе решена в последното състезание в Абу Даби, като въпреки че остана втори, Розберг стана шампион, пише "Фокус". Хамилтън трябваше да се задоволи само с победа в състезанието в Абу Даби.

Според информацията, от Mercedes може да отстранят Хамилтън от работа за известен период от време.

The Daily Mirror пък съобщава за възможността да се стигне до отстраняване на пилота за няколко състезания през следващия сезон или дори до прекратяване на договора на Хамилтън с Mercedes.  Англичанинът е обвързан с тима то 2018 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ