Меси официално напуска „Барселона“

Меси официално напуска „Барселона“

Меси официално напуска „Барселона“

След 17-годишен престой в „Барселона“ Лионел Меси се разделя с испанския футболен клуб заради „финансови и структурни пречки“.

В изявление на тима, озаглавено „Легенда на „Барса“, се посочва, че аржентинецът е имал ключова роля в спечелването на над 35 важни титли. Личните му постижения, от друга страна, включват шест отличия „Златна обувка“. Дебюта си с червено-синята фланелка на отбора Меси прави на 16 октомври 2004 година в мач срещу „Еспаньол“.

Неговото бъдеще в клуба бе неясно в продължение на повече от месец, след като договорът му изтече на 1 юли, като около две седмици след това стана ясно, че е сключено устно споразумение, което бе знак, че 34-годишният спортист все пак може да остане за нови 5 години, но при намаляване на заплатата му с 50%.

„И двете страни дълбоко съжаляват, че желанията на играча и на клуба в крайна сметка няма да бъдат изпълнени“, отбелязват от „Барселона“.

Пречката пред подписването на нов договор са регулации на Висшата дивизия на Испания (LaLiga), според които възнагражденията на „каталунците“ трябва да бъдат намалени, преди да се преназначават футболисти и да се регистрират нови играчи.

Оставането на Меси бе сред приоритетите на мениджъра Хоан Лапорта това лято. Крайното решение обаче вече е факт.

Слухове, че капитанът на „Барселона“ има желание да се оттегли се появиха след загубата с 2:8 от „Байерн“ в четвъртфиналите в Шампионската лига. В социалните мрежи циркулираше и писмото, което се твърди, че Меси е изпратил до тогавашния президент тима, Хосеп Бартомеу. „Лични причини ме принуждават да взема това трудно решение“, пише аржентинската звезда.

Меси е 6-кратен носител на отличията „Златна топка“  „Златна обувка“, а с фланелката на „Барселона“ е печелил 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти Суперкупата на Европа, 6 пъти Купата на Краля, 8 пъти Суперкупата на Испания и 3 пъти Световното клубно първенство.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ