Нашите се връщат от Олимпиадата в Париж с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала

Нашите се връщат от Олимпиадата в Париж с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала

Някога силните представяния на България на Летни олимпийски игри бяха нещо нормално, но кризата в спорта и държавата в последните 2 десетилетия ни накара да се радваме и на малкото спрямо празните надежди и витрини.

В този смисъл, Олимпиадата в Париж се оказа почни изненадващо успешна за българските състезатели, които приключиха надпреварите с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала.

Служебният министър на спорта Георги Глушков бе категоричен, че предвид конкуренцията можем да бъдем доволни от представянето. По отношение на скандалите по време на Олимпиадата в женския бокс, където политическата коректност остави горчив вкус в устата на състезатели, щабове и почитатели, Глушков коментира: "Скандалите в бокса на Олимпиадата хвърлиха огромна сянка върху спорта. Аз смятам, че това е задача на МОК да бъде готов преди Олимпийските игри такива казуси да бъдат ясни с регламенти, които не дават място за съмнения за недобрата част на спорта, която показаха".

Няма да има българско участие в последния ден на Олимпийските игри в Париж, които ще бъдат закрити с церемония на "Стад дьо Франс" в неделя вечерта.

Българското участие във френската столица приключи с финала на високия скок при мъжете, където стартира Тихомир Иванов. Единственото потенциално участие на страната ни в неделя бе на Юлияна Янева, но представителката ни в турнира по женска борба не успя да достигне полуфиналите и впоследствие не бе изтеглена в репешажите.

Закриването на Олимпиадата ще започне в 22:00 ч. на "Стад дьо Франс" и ще продължи до 30 минути след полунощ. Режисьор отново е Томас Жоли, който бе изготвил откриващата церемония. Според някои източници французите са направили определени редакции в програмата за закриващата церемония след острите реакции срещу някои от сегментите в откриването.

В най-важната част Париж ще предаде щафетата на домакина на следващите летни олимпийски игри - Лос Анджелис през 2028 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ