Сърбия ще отвори музей на Новак Джокович

Сърбия ще отвори музей на Новак Джокович

Скоро в Сърбия ще започне строеж на музей, посветен на водещия сръбски тенисист Новак Джокович, съобщи сръбският президент Александър Вучич, цитиран от националната телевизия РТС.

„Скоро ще започнем строеж на музей на Новак Джокович, за да покажем колко уважаваме това, което е направил, но и да привлечем туристи“, каза Вучич по време на обиколка на строежа на сръбския Национален стадион в Сурчин край Белград.

„Знаете ли колко китайските държавници ценят Новак – вижда се, когато искате да им подарите ракета на Новак Джокович, а те не смеят да приемат подаръка, защото смятат, че е твърде скъп“, допълни той.

Строежът на сръбския Национален стадион започна на 1 май тази година и е предвидено да има капацитет от 52 000 седалки и 4500 паркинг места. Същевременно тече строежът и на комплекс за изложението ЕКСПО, което ще се проведе в Белград през 2027 г.

По думите на сръбския президент Белград се превръща в център на целия регион – не само на бивша Югославия, но и на по-широкия регион, благодарение на тези проекти.

„Искам хората да видят колко се строи и колко се работи, да се гордеят със страната си“, подчерта Вучич, цитиран от РТС и БТА.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ