НБА ще получи рекордните 76 млрд. долара за медийните права с нов договор

НБА ще получи  рекордните 76 млрд. долара за медийните права с нов договор

Националната баскетболна асоциация (НБА) се споразумя за основните условия на нова сделка с медийни компании на стойност 76 милиарда долара, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на осведомени източници
Договорът е за 11 години, считано от сезон 2025/2026. Неговата цена и срок са най-високите в историята на лигата. Предишният рекорд се държеше от настоящата сделка, сключена преди девет години и на стойност 24 милиарда долара.

Съгласно условията на новата сделка, телевизионните мрежи ESPN и ABC на Walt Disney Co. ще запазят правата за излъчване на мачове, но някои от тях вече ще се излъчват по NBC (собственост на Comcast Corp.) и платформата Amazon Prime.
TNT Sports, собственост на Warner Bros. Discovery, която излъчва срещи от НБА от 80-те години на миналия век, няма да излъчва мчачове, освен ако не приеме условия, равни на тези на някой от своите конкуренти. Каналътще има пет дни, за да направи това от момента, в който получи от лигата финализираните договори с телевизионните оператори, които все още трябва да бъдат одобрени от управителния съвет.

Новото споразумение почти сигурно ще позволи таванът на заплатите на баскетболистите да бъде повишен с 10% на година в краткосрочен план, отбелязва Асошиейтед прес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ