Меджик Джонсън стана четвъртият спортист, обявен за милиардер

Меджик Джонсън стана четвъртият спортист, обявен за милиардер

Меджик Джонсън стана четвъртият спортист, обявен за милиардер

Бившата баскетболна звезда Меджик Джонсън влезе в класацията на милиардерите на американското издание Forbes, което го прави едва четвъртият спортист, присъединил се към клуба на свръх богатите. Бизнес списанието оценява богатството на Джонсън на около 1,2 млрд. долара (990 млн. паунда).  Другите спортисти милиардери са играчите от НБА Майкъл Джордан и Леброн Джеймс, както и голфърът Тайгър Уудс, съобщи BBC.

Джонсън има инвестиции в множество компании, включително дялове в различни спортни отбори. Но според Forbes по-голямата част от богатството му се дължи на дела му в животозастрахователна компания.

64-годишният Джонсън има една от най-емблематичните кариери в историята на НБА, преди да се пенсионира през 1996 г., но повечето пари той печели извън спорта. Forbes посочва, че Джонсън е спечелил 40 млн. долара от кариерата си в НБА.

Джонсън притежава дялове в три спортни отбора в Лос Анджелис, включително в Лос Анджелис Доджърс от МЛБ.

Извън спорта той има инвестиции в Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness и животозастрахователната компания EquiTrust. Джонсън казва, че е можел да стане милиардер по-рано, ако не е отказал акции в Nike, когато е влизал в НБА през 70-те години на миналия век. Вместо това е сключил договор с Converse, която му е предложила 100 000 долара годишно.

"Семейството ми не беше заможно, това е едно от нещата, които понякога ни вредят. По онова време дори не знаех какво са акции", каза Джонсън в подкаста All The Smoke по-рано тази година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ