Олимпийските кръгове се появиха на Айфеловата кула в Париж

Олимпийските кръгове се появиха на Айфеловата кула в Париж

Олимпийски кръгове, които са тежки общо 30 тона, бяха поставени тази нощ на емблематичната Айфелова кула в Париж, съобщи радио "Монте Карло", цитирано от БТА. Това са най-големите кръгове във френската столица, които могат да се видят от много места в града. 

Олимпийските кръгове са в цветовете зелен, черен, червен, жълт и син. Те са били поставяни през тази нощ на 70 метра височина, между първия и втория етаж на кулата. 

"Това е едно от упражненията на всички Олимпийски игри. Стори ни се естествено да съберем емблемата с най-емблематичния паметник в Париж", коментира изпълнителният директор на Париж 2024 Тиери Ребул. 

Олимпийските кръгове са обърнати към реката Сена и площад "Трокадеро", където ще приключи церемонията по откриването на Игрите на 26 юли. Гигантските кръгове са били тествани в продължение на 8 месеца, като те са с широчина 29 метра, 15 метра височина и 9 метра диаметър. Те са по-големи от кръговете, които бяха поставени на "Тауър Бридж" в Лондон през 2012, но по-малки от тези в Токио през 2021. 

През деня кръговете ще запазват цветовете си, но през нощна ще бъдат осветени в бяло, за да може черният кръг да не изчезне.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ