Операция попречи на Деси Георгиева да стартира на световното по гребане в Пловдив

Операция попречи на Деси Георгиева да стартира на световното по гребане в Пловдив

Операция попречи на Деси Георгиева да стартира на световното по гребане в Пловдив

Една от големите надежди за добро представяне на България на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив - Десислава Георгиева, няма да може да участва в шампионата. Българката, която само преди 4 дни стана европейска шампионка на скиф на първенството в Брест (Беларус), се е почувствала зле вчера и е била откарана в болница за преглед. Лекарите са установили, че се налага лека операция, която е била направена веднага. Деси вече се чувства добре, но интервенцията няма да й позволи да стартира на домашния шампионат в Пловдив.

България ще бъде представена на световното първенство у нас от новосформираната двойка скул - Кристиан Василев и Борис Йотов.

„За съжаление трябваше да откажем участието на Деси Георгиева за световното първенство в Пловдив. Тя обаче ще може да си почине и да започне следващия сезон с нови сили и енергия. Пожелавам й бързо възстановяване и нови, още по-големи успехи”, заяви спортният директор на Българската федерация по гребане, олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

„Пожелавам бързо оздравяване на Деси, с която водим целева подготовка за квота за олимпийските игри в Токио и вярвам в добрите й резултати следващата година. Относно Кристиан и Борис – приемам тяхното участие на световното първенство като изключително сериозна проверка дали могат да се преборят с най-добрите в света на двойка скул, проверка за силите им да се преборят за олимпийски квоти“, заяви президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

На световното първенство у нас ще участват повече от 900 състезатели от 62 страни. Състезанието на гребната база в Пловдив стартира на 9 септември и ще продължи до 16 септември. Гребците ще си разпределят отличията в 14 олимпийски, 6 неолимпийски и 9 дисциплини за хора с увреждания.

Официалната пресконференция за предстоящия световен шампионат ще се проведе утре, 7 септември (петък) от 11 часа на финалната кула на гребната база в Пловдив с участието на български олимпийски шампиони, в това число техническият директор на ФИСА Светла Оцетова и спортният директор на БФ Гребане Румяна Нейкова, президентът на БФ Гребане Свилен Нейков. Ще присъстват и зам. кметът на Пловдив Георги Титюков, както и председателят на организационния комитет на световното първенство Иван Попов.

Големите български шампиони ще са първите, които ще поставят автографите си върху Лодката на приятелството, която ще бъде символ на световното първенство по гребане за мъже и жени. По време на престижния форум върху Лодката на приятелството ще оставят послания всички световни шампиони от първенството в Пловдив.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ