Представиха топката на Евро 2024

Представиха топката на Евро 2024

Представиха топката на Евро 2024

УЕФА и "Адидас" представиха официалната топка на Евро 2024. Церемонията се състоя на Олимпийския стадион в Берлин, предава gong.bg

Моделът се нарича "Fussball Liebe" (в превод - "Любов към футбола"), а върху топката има изображения на всички стадиони в Германия, които ще бъдат домакини на Европейското първенство през следващата година. 

Топката е оборудвана с технологията Connected Ball, която ѝ позволява да предоставя по-точни данни и по този начин да подобрява производителността на VAR. Тази технология ще бъде използвана за първи път в историята на европейските първенства.

Освен че използва рециклиран полиестер и мастило на водна основа, новата топка е направена от по-устойчиви материали на биологична основа. Всеки слой на топката е коригиран, за да включва материали като царевични влакна, захарна тръстика, дървесна маса и каучук.

Евро 2024 ще се проведе от 14 юни до 14 юли следващата година. Мачовете от турнира ще се проведат в десет града в Германия - Берлин, Кьолн, Дортмунд, Дюселдорф, Франкфурт, Гелзенкирхен, Хамбург, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ