Реал и Атлетико са първите полуфиналисти в Шампионска лига

Реал и Атлетико са първите полуфиналисти в Шампионска лига

Реал и Атлетико са първите полуфиналисти в Шампионска лига

Реал Мадрид и Байерн Мюнхен сътвориха изключителен зрелищен мач на реванша в четвъртфиналите на Шампионска лига. В срещата станахме свидетели на почти всичко във футбола – много голове, дузпа, червен картон. Първият сблъсък завърши при резултат 2:1 за испанците.

Първото полувреме двата отбора играха значително по предпазливо. През втората част дойде истинското шоу. Левандовски даде преднина за Байерн от дузпа в 53-та минута. В 76-та Роналдо изравни, но радостта за кралския клуб продължи едва две минути. Резултатът стана 2:1 за германците след автогол на Рамос.

Това доведе мача до продължения, но преди това имаше още една ключова ситуация – червен картон за Видал. Той беше изгонен заради втори жълт картон.

В продълженията на теренаобаче имаше един отбор – този на домакините. Те стигнаха до още две попадения на Роналдо, съответно в 105-та и 110-та минути, а крайното 4:2 оформи Асенсио в 112-та минута.

Така с общ резултат 6:3 Реал си осигури участие на полуфиналите.

В другия двубой Атлетико надхитри Лестър. Двата отбора завършиха 1:1  в Англия, но с общ резултат 2:1 напред продължи испанския отбор. Въпреки отпадането Лестър отново доказа, че е отбор, готов да се бори до последната минута. „Лисиците” не се притесниха от много по-именития си съперник и сътвориха десетки голови положения, но късметът не беше на тяхна страна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ