Рома уволни легендарния Жозе Моуриньо след тежка загуба от Милан

Рома уволни легендарния Жозе Моуриньо след тежка загуба от Милан

Рома уволни легендарния Жозе Моуриньо след тежка загуба от Милан

Италианският футболен клуб Рома освободи легендарния треньор Жозе Моуриньо след незадоволителна серия от резултати, оставила отбора на девето място в класирането на Серия А. "Вълците" са само с една победа от 3 декември насам, а в последния си мач загубиха с с 0:3 от Милан.

"Ръководството на Рома потвърждава, че Жозе Моуриньо и неговият треньорски екип ще напуснат клуба незабавно. Повече подробности за новия треньор и неговия щаб ще бъдат обявени скоро", обявиха от клуба.

Моуриньо е един от най -добрите  треньори в света. Печели първенствата на Португалия (с Порто), Англия (Челси), Италия (Интер), Испания (Реал). Като треньор на Порто той спечели Шампионската лига и Купата на УЕФА. Той също така изведе Интер до триумф в Шампионската лига и спечели Лига Европа с Манчестър Юнайтед.

От Рома не желаят да разкрият официално с кого преговарят, но според журналиста Фабрицио Романо това е клубната легенда Даниеле Де Роси. Бившият халф прекара 18 години в клуба на сърцето си, за който изигра 616 мача и записа 63 гола и 60 асистенции. Той има и седем двубоя за аржентинския Бока Хуниорс в последните месеци от професионалния си път, предаде БТА.

След като прекрати кариерата си като футболист, Даниеле Де Роси започна обучение за треньор. Неговият първи пост бе в СПАЛ, който бе воден от бившия халф до месец февруари миналата година. Той остави отбора в в зоната на изпадащите тимове в Серия В и в крайна сметка СПАЛ се озова в трета дивизия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ