Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън сменя Mercedes с Ferrari

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън сменя Mercedes с  Ferrari

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън сменя Mercedes с Ferrari

Седемкратният световен шампион  Люис Хамилтън ще напусне отбора на  Mercedes  в края на сезон 2024 г., съобщиха от пресслужбата на германския отбор във Формула 1.

Люис Хамилтън активира съответната опция в обявения миналата година договор и следователно този сезон ще бъде последният му пилотски за "Сребърните стрели".

Хамилтън премина в  Mercedes  през 2013 г. от McLaren и спечели шест титли в световния шампионат с отбора.

Припомняме, че с автомобил на McLaren Люис Хамилтън спечели първата си световна титла през 2008 година.

Междувременно Ferrari  публикува кратко изявление, в което се казва, че отборът е "доволен" да обяви, че Хамилтън ще се присъедини към него с многогодишен договор, съобщи CNBC.

Новината предизвика шок във Формула 1, като световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън заяви, че също е бил изненадан."Това е нещо огромно за спорта", заяви Бътън пред Sky Sports F1 в четвъртък.Бътън се състезаваше в същия отбор на Макларън като Хамилтън от 2010 до 2012 

Запитан защо Хамилтън може да е решил да премине в отбора за сезон 2025 г., Бътън отговори: "Очевидно е, че 12 години в   Mercedes  са повече, отколкото повечето хора прекарват във Формула 1. Да прекараш тази година в един отбор и да постигнеш това, което постигна, може би той е искал и нещо различно, за да го разнообрази малко."
"Това е голяма сделка и нямам търпение да видя как ще се справи във Ferrari",  каза Бътън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ