Тайсън Фюри официално се отказа от поясите си

Тайсън Фюри официално се отказа от поясите си

Тайсън Фюри официално се отказа от поясите си

Тайсън Фюри официално се отказа от шампионските си пояси във версии WBA и WBO, тежка категория. Професионалният боксьор е решил да се концентрира изцяло върху лечението на депресията си, коментира Би Би Си.

Както е известно, заради депресивните си пристъпи Фюри на два пъти отлагаше реванша срещу Владимир Кличко от Украйна. През септември боксьорът даде положителна проба за употреба на кокаин. Фюри обясни, че е взимал наркотици именно заради депресивните си пристъпи.

Тайсън Фюри спечели шампионските пояси в тежка категория, версии WBA, WBO и IBF, след като победи Кличко. Впоследствие се отказа от титлата във версия IBF, отказвайки мач за задължителна защита на пояса.

Фюри коментира, че решението доброволно да се откаже от шампионските пояси не е дошло лесно.

Той добави, че сега му предстои поредно сериозно предизвикателство, подобно на мача му срещу Кличко, и то е да пребори депресията си.

Според Фюри в името на бокса най-честното и правилно решение е да се откаже от поясите.

Британецът заяви още, че е спечелил титлите честно на ринга и е трябвало там да ги загуби. Сега обаче ситуацията не позволява това, заради което е бил принуден да вземе тежкото решение и да се откаже от титлите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ