Спорт

Закриха Зимните параолимпийски игри в Пекин

С церемония на Националния стадион в Пекин днес бяха закрити Параолимпийските игри, които се проведоха в Китай.  

Един от акцентите в закриването беше предаването на флага на Игрите на зам.-кмета на Милано и кмета на Кортина д‘Ампецо – италианските градове, които ще бъдат домакини на следващото зимно издание на форума. Параолимпийският огън беше загасен, предаде китайската CGTN.

Параолимпиадата започна на 4 март, като с най-много медали се записа Китай – 18 златни, 20 сребърни и 23 бронзови, следвана от Украйна, Канада, Франция и САЩ в челната петица.

[[{"fid":"390343","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":682,"width":812,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Източник: Международен параолимпийски комитет

България остана без състезател, след като стана ясно, че състезателят по ски бягане Светослав Иванов е дал положителна допинг проба в края на януари.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ