Марк Зукъбърг най-после се дипломира

Марк Зукъбърг най-после се дипломира

Марк Зукъбърг най-после се дипломира

Един от най-известните отпаднали от Харвард студенти, създателят на Facebook, Марк Зукъбърг, най-после се дипломира, пише Business Insider.

Но, 32-годишният милиардер всъщност няма да се върне в клас, за да завърши обучението си. Вместо това той ще получи почетна диплома за особени заслуги, каквато практика елитният университет има отдавна. 

"Малко изобретения в съвременния модерен свят могат да си съперничат с огромното влияние на Facebook върху света и възможността, която дава на хората да комуникират помежду си", казва директорът на Харвард, Дрю Фауст и допълва: "Малко са хора, които могат да се конкурират с Марк Зукърбърг в неговия устрем да промени света чрез иновативното използване на технологиите, както и неговата ангажираност в развитието на науката, образованието и филантропията."

Марк Зукърбърг ще изнесе реч пред завършващия тази година 366-ти пореден випуск на Харвард. Това се случва 10 години след като първият милиардер, отпаднал от редиците на харвардските студенти, Бил Гейтс, изнесе реч пред завършващите възпитаници на университета. 

Университетът пусна кратко видео с участието на двамата, в която Зукърбърг пита Гейтс за съвет какво да каже в обръщението си.

 

Зукърбърг напуска Харвард като второкурсник през 2004 г., за да се премести в Пало Алто, Калифорния и да се отдаде на развитието на своята млада социална мрежа. През последните 13 години, тя се превърна в една от най-ценните, мощни и влиятелни компании в света.

Зукърбърг ще говори пред завършващите Харвард на 25 май.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ