Стинг продаде каталога си на Universal Music

Стинг продаде каталога си на Universal Music

Стинг продаде каталога си на Universal Music

Музикалната корпорация Universal Music Publishing Group (UMPG) придобива целия каталог на носителя на 17 награди „Грами“ Стинг, става ясно от прессъобщение на компанията, публикувано днес.

Промяната засяга соловите проекти на световноизвестния певец и текстописец, както и тези с рок бандата The Police. Едни от най-популярните му хитове са “Desert Rose”, “Englishman in New York” и “Shape Of My Heart”. Сумата на сделката не се съобщава в официалното изявление, но според източници на „Уолстрийт Джърнъл“ става дума за около 300 млн. долара.

Придобиването ще позволи по-нататъшно изграждане и разширяване на обхвата на аудиторията на британския певец, който е продал над 100 млн. копия от албумите си през своята кариера. Групата му The Police е издала пет студийни албума в периода 1978-1983 г., а самият Стинг има около 15, като последният от тях – “The Bridge”, излезе през миналия ноември.

 

„За мен е абсолютно важно творбите в моята кариера да имат дом, където се ценят и уважават – не само, за да се свържа с дългогодишни фенове по нов начин, но и да представя песните си на нова публика, музиканти и поколения“, обясни музикалният изпълнител.

Кавъри на песните на Стинг са изпълнявани от редица популярни музиканти, включително Джордж Майкъл, Джони Кеш и Ева Касиди. Следващия месец той ще възобнови и световното си турне “My Songs”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ