Британци събират пари да отворят музей на Брекзит

Британци събират пари да отворят музей на Брекзит

Британци събират пари да отворят музей на Брекзит

Участници в кампанията за излизането на Обединеното кралство от ЕС събират средства, за да отворят Музей за Брекзит след като проектът им получи благотворителен статут. Те получиха разрешение за музея, но само ако отразят балансирано събитията, съпроводили развода на Лондон с Евросъюза, предава БНР. 

Предвижда се музеят да има библиотека и архив, както и специална секция със спомени и предмети от времето на референдума, като писма, дневници и материали от кампанията. 

Ръководителите на проекта смятат, че той трябва да бъде реализиран максимално бързо, докато спомените са още пресни. Те ще се опитат да съберат 400 000 паунда, за да закупят първо сграда за музея, най-вероятно в някой проБрекзит град като Дъдли в Уест Мидландс, плюс 250 000 за учредяване на музея като институция и 350 000 като стратегически резерв. 

Идеята за изграждането на такъв музей не среща обществено одобрение от страна на проевропейски настроените британци, така че попечителите успяха да убедят Комисията за благотворителност да им предостави съответния статут само, ако музеят бъде неутрален, като и двете страни в дебата за Брекзит бъдат изложени по "балансиран и справедлив начин".

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ