Пратките с бомби, които ужасиха САЩ, идвали от Флорида

Пратките с бомби, които ужасиха САЩ, идвали от Флорида

Пратките с бомби, които ужасиха САЩ, идвали от Флорида

Част от изпращаните до критици на Тръпм пратки със самоделни взривове идват от Флорида. Това е установило разследването до момента на федералната полиция при проверка на базата данни на пощенските служби в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Информацията бе потвърдена и от министърката на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен във вчерашно интервю за телевизия Фокс нюз. Вече се проверява конкретен пощенски клон, в който са били приети и обработени.

Още три взривни устройства бяха свързани вчера със случая, като две от тях са адресирани до бившия вицепрезидент Джо Байдън, а третата - до актьора Робърт де Ниро. По този начин общият брой на изпратените по пощата бомби достигна десет, като властите предупредиха, че може да има и още подобни пратки, предаде БТА.

Сред адресатите на пратки с бомби са също бившият президент Барак Обама, Хилари Клинтън и телевизия Си Ен Ен, припомня Асошиейтед прес.

Служители на силите за сигурност заявиха пред Асошиейтед прес, че взривните устройства не са били поставени в пратките по начин, който да доведе до експлодирането им при отваряне. Все още не е ясно дали просто става дума за несполучлив опита за създаване на пощенски пратки убийци или от самото начало извършителите не са имали за цел да причинят смърт или физически увреждания на получателите.

На пресконференция в Ню Йорк вчера местните власти не посочиха какви са възможните мотиви за изпращането на пратките или как те са успели да проникнат в пощенската система на САЩ.

Пратките с бомби напрегнаха още повече предизборната обстановка в САЩ.

"Голяма част от гнева, който наблюдаваме днес в обществото си има за причина преднамерено фалшивите и неточни новини, предавани от традиционните медии, които аз наричам медии за фалшиви новини. Поведението стана неописуемо лошо и изпълнено с омраза. Традиционните медии трябва да коригират поведението си и то бързо", написа в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Бившият директор на Централното разузнавателно управление Джон Бренан , на когото беше изпратен пакет с бомба, адресиран до нюйоркския офис на Си Ен Ен, отвърна на Тръмп в Туитър.

"Престанете да обвинявате другите. Погледнете в огледалото. Вашата предизвикваща гняв риторика, обиди, лъжи и поощряване на физическото насилие са позор. Коригирайте поведението си, опитайте се да се държите като президент", написа Бренан.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ