Десетте най-продавани продукта в испанските магазини по време на карантината

Десетте най-продавани продукта в испанските магазини по време на карантината

Десетте най-продавани продукта в испанските магазини по време на карантината

Изолацията заради коронавирусната криза доведе до промени в потребителските навици на испанците. И ако през първите няколко седмици масовата реакция беше презапасяване с тоалетна хартия, ориз или бобови растения, то по-късно местните жители отправиха поглед към виното и сладкишите. Доклад на Nielsen показва, че десетте продукта, които испанците са купували най-много в супермаркетите през седмиците на строги рестрикции, са настъргано сирене, замразена риба, ядки, сладкарски изделия, добавки за готвене, сосове, кафета, бира и рибни консерви, както и предмети за хигиена на тялото.

В допълнение от Асоциацията на супермаркетите Asedas подчертават водещата роля на почистващите и лекарствените продукти, които отбелязват ръст от над 15% по отношение на търсенето.

„Търсенето на белина и дезинфектанти се е увеличило с над 100% в сравнение със същите седмици на миналата година. Въпреки че с по-умерен растеж, домакинските препарати за почистване също поддържат динамика със средни стойности от над 30% през последните два месеца ", обясняват от Asedas.

Най-големите скокове при закупуването на почистващи продукти са станали в дните от 8 до 15 март, когато търсенето на белина надхвърля 150%, а търсенето на почистващи препарати е показало скок от 80%, поясняват от Асоциацията на супермаркетите.

Веригата магазини Mercadona, лидер в продажните квоти, съобщават, че най-продаваните продукти през седмиците на здравната криза са шоколадови изделия, подправки, използвани за печене и яхнии, маслини, хляб и месо за приготвяне на хамбургери, бои за коса, както и транспарантно фолио, за да се запази храната в хладилника.

От друга верига магазини Consum подчертават, че в началото на март продажбите на основни артикули като бобови растения, ориз, тестени изделия, консерви, супи и тоалетна хартия са скочили бързо. По-късно обаче потреблението на тези продукти намалява, а на тяхно място се търсят маслини, бира, вино и висококачествени напитки, наред със сушени плодове и чипс. Увеличено е и търсенето на брашно, мая и белина, канцеларски материали и книжки за деца.

Източник: abc.es

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ