Един загинал и над 10 ранени след взрив в германски завод

Един загинал и над 10 ранени след взрив в германски завод

Един загинал и над 10 ранени след взрив в германски завод

Един е загинал, а други петима са в неизвестност след експлозия, която разтърси индустриалния парк в западния германски град Леверкузен. Избухналият пожар в „Шемпарк“, където са разположени имоти на химическите компании Bayer и Lanxess, е потушен след експлозия в 9:40 ч. местно време, предаде „Ройтерс“.

„Дълбоко сме разтърсени от трагичната смърт на един колега“, каза директорът на „Шемпарк“ Ларс Фридрих.

 

 

12 ранени и четирима сериозно ранени са спасени от спешните служби. Районът около площадката е затворен и заобиколен от аварийни превозни средства.

Полицията помоли жителите в околността да останат на закрито, да затворят вратите и прозорците си, а операторът на парка Currenta призова хората да изключат климатичните си системи, докато се измери качеството на въздуха и евентуалното наличие на токсични газове.

Сирени и известия от мобилното приложение на германската агенция за гражданска защита предупреждаваха за „екстремна опасност“.

Леверкузен е на около 50 км от региона, който миналата седмица бе ударен от катастрофални наводнения, отнели живота на най-малко 180 души. Няколко близки магистрали са затворени от полицията, а шофьорите трябва да поемат по заобиколни маршрути.

Над 30 компании работят в „Шемпарк“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ