Ердоган определи подхода на Сергей Лавров към Африн като „погрешен“

Ердоган определи подхода на Сергей Лавров към Африн като „погрешен“

Ердоган определи подхода на Сергей Лавров към Африн като „погрешен“

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че подхода на руския външен министър Сергей Лавров към  бъдещето на сирийския район Африн е „много погрешен“, предаде Ройтерс.

Изказването на Ердоган идва ден, след като руската агенция Интерфакс цитира Сергей Лавров, който заяви, че най-лесният начин за нормализиране на ситуацията в Африн е районът да бъде върнат под контрола на правителството на Башар Асад.

Междувременно Турция продължава започнатата на 20 януари военна операция в Северна Сирия срещу кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) и Партия на демократичния съюз (ПДС), които Анкара определя като терористични групировки, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК).

Пред репортери Ердоган заяви, че Турция ще предаде Африн на неговите жители „когато му дойде времето“.

Турският президент коментира и химическата атака в сирийския град Дума, като заяви, че ще продължи да обсъжда случващото се там със световните лидери.

Ердоган заяви, че е провел разговор с руският президент Владимир Путин, в който е подчертал необходимостта да бъдат предотвратени убийствата на цивилни в Източна Гута и Дума.

„Проклинам онези, които стоят зад убийствата! Независимо от това кой е отговорен, той ще плати висока цена!“, каза още Ердоган.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ