Хвърчащият Франки Запата постигна рекорда си, прекоси Ламанша с ховърборд

"Успях да осъществя мечтите си! Много съм развълнуван и благодаря на екипа!". Това заяви просълзен изобретателят на летящия ховърборд, французинът Франки Запата, след като успя да прелети над Ламанша, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Запата се завърна във Франция, след като прелетя на своята летяща платформа от Сангат до британския град Дувър. "Мога уверено да заявя, че никой от екипа няма да забрави този забележителен момент. Постижението е изписано в сърцата ни завинаги!", каза той. 

40-годишният бивш шампион по джет ски довери, че преди втория си, този път успешен опит да прелети над Ламанша, малко преди да си легне, отново преповторил всичко в мислите си. "Трябваше да съм сигурен, че няма да се проваля. Толкова хора бяха заложили на мен!". 

Франки Запата излетя от Сангат, Франция, в 8 часа и 15 минути местно време в неделя, аплодиран от свои почитатели. Около 24 минути по-късно, успешно преодолял разстоянието от 35 километра, изобретателят кацна в Сейнт Маргарет Бей в близост до Дувър, Великобритания. По време на полета французинът се придържаше на около 15-20 метра над водната повърхност.

По-рано през юли Запата опита да постигне рекорда си за първи път, но неуспешно. 

Още: Хвърчащият Франки Запата опита да прекоси Ламанша

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ