Истерия в САЩ заради рекорден джакпот в лотарията

Истерия в САЩ заради рекорден джакпот в лотарията

Истерия в САЩ заради рекорден джакпот в лотарията

Рекорден джакпот в две американски лотарии изкара хората на дълги опашки за билети, предаде Асошейтед прес. В лотарията Мега милиони джакпотът за тиража днес възлиза на 1,6 млрд. долара. Това е най-големият лотариен джакпот в света за всички времена. В другата лотария Пауърбол за тиража утре джакпотът е от 620 млн. долара.

Онези, които спечелят, имат правото на избор - да получат колосалните суми наведнъж, като им се удържат данъци, или на вноски в продължение на 30 години.

Ако те изберат първата опция, то сумата от Мега милиони ще спадне на 904 млн. долара, а тази от Пауърбол на 354,3 млн. долара.

Шансовете за победа в Мега милиони са едно на 302,5 млн. долара, а в Пауърбол - едно на 292,2 млн. долара. Хората, които се редят на опашки за билети за двете лотарии, разказват, че ако спечелят ще платят студентски заеми, ще платят неизплатени дългове и сметки, ще дарят средства за благотворителност, ще пътуват, ще напуснат работа.

Някои казват, че ще отделят средства, за да помогнат на нуждаещи се хора, други, че ще си купят къща на брега на океана, а един купувач дори каза, че ще си купи пивоварна.

До този момент рекордът за най-голяма индивидуална печалба от лотария се държи от Мейвис Уонцик, 53-годишна домакиня от щата Масачузетс. Миналата година през август тя спечели джакпота в друга голяма американска лотария - Пауърбол. Сумата възлезе на 758,7 милиона долара.

През януари 2016 г. джакпотът в Пауърбол достигна 1,58 милиарда долара, но го спечелиха трима души и си поделиха сумата, като в крайна сметка всеки един от тях получи по 528,8 милиона долара.

Лотарията Мегамилиони е създадена през 2002 г. Играчите трябва да отгатнат шест правилни числа. Победителят може да избира между това да получи цялата сума с удържани данъци или да я получи под формата на 30 вноски, които да се изплащат в продължение на 30 години.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ