След края на пандемията: Какво ще търсят испанците при покупка на имот

След края на пандемията: Какво ще търсят испанците при покупка на имот

След края на пандемията: Какво ще търсят испанците при покупка на имот

Здравната криза, причинена от COVID-19, затвори хората вкъщи, а това ограничение от своя страна им позволи да анализират нещата, които най-много харесват в домовете си, както и това, което не харесват в тях. Сега всички са ограничени до няколкото десетки квадратни метра, затворени между четирите стени на къщата или апартамента. Според експертите от pisos.com, след като падне забраната и хората се върнат към нормалния си начин на живот, има голяма вероятност испанците да променят стереотипите си при търсене на недвижими имоти. Очаква се аспекти като външни пространства или квадратни метра да бъдат много по-ценени. По прогнози на специалистите хората вече ще обръщат повече внимание на следните пет неща.

Външни пространства - балкон, тераса или градина. Комуникацията с външния свят през което и да е от тези пространства сега е по-привлекателна от всякога. Всъщност търсенето на имоти с този тип екстра вече нарастват в порталите за недвижими имоти, може би защото хората оцениха колко е важно да могат да се наслаждават на откритите пространства, без да им се налага да излизат от дома.

Място за работа - Много служители трябваше да адаптират някои помещения в къщите си, като например хола или спалнята, превръщайки ги в импровизиран офис. Ако тази тенденция се затвърди, ще се отделя време за избор на къща, в която отделна стая може да стане домашният ни офис.

По-големи стаи - Затварянето на физкултурните салони ни принуди да поддържаме физическата си форма под покрива на домовете си. Със сигурност купувачът ще се опитва да намери по-широки стаи като квадратни метра, за да изпълнява рутинната си сутрешна гимнастика без никакви пречки. Ще се търсят и по-големите кухни, които са функционални по отношение на съхранението и приготвянето на храни.

Виртуални обиколки – Брокерите на недвижими имоти вече полагат големи усилия да предоставят на своите клиенти 360-градусова панорама на имота, който се предлага. Очаква се този вид обиколки на бъдещия ни дом да станат част от преговорите при покупка или наем на жилище. Така ще бъде много по-лесно на клиентите да си представят къщата, в която ще живеят.

Цифров подпис - Въпреки че купуването на имот все още изисква по закон присъствието на място на нотариус, има много документи, на които можем да дадем съгласието си, без да се налага да пътуваме. Някои от тези процедури са например договори за авансово плащане или предварителни резервации, които имат абсолютна правна валидност, без да е необходимо да се срещате с брокера лице в лице.

Източник: abc.es

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ