Карлос Гон лично е разпореждал на помощника си да подправя данните за неговите доходи

Карлос Гон лично е разпореждал на помощника си да подправя данните за неговите доходи

Шефът на съюза Nissan-Renault Карлос Гон, който бе арестуван по подозрения във финансови нарушения, е давал преки разпореждания на помощника си и члена на съвета на директорите на Nissan Грег Кели да фалшифицира данните за неговите доходи. Това съобщи днес японския в. "Асахи", цитиран от ТАСС.

При продължаващите следствени действия са открити електронни писма от Гон до Кели, които потвърждават този факт.

Гон и Кели бяха арестувани в понеделник от следователи на Токийската прокуратура по подозрение, че са нарушили японските финансови закони. Твърди се, че в продължение на пет години Гон е получил като възнаграждения от Nissan около 10 милиарда йени или почти 89 милиона долара, но е декларирал за плащане на данъци близо два пъти по-малка сума.

Днес се очаква ръководството на Nissan да уволни емблематичния си шеф Карлос Гон от поста председател на съвета на директорите на компанията.

В момента Гон и Кели са задържани, след като окръжният съд на Токио удовлетвори искането на прокуратурата срокът на задържането им да бъде удължено с още 10 денонощия.

Днес по-късно министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер ще се срещне в Париж с японския си колега Хирошиге Секо, за да обсъдят бъдещето на автомобилния съюз Nissan-Renault.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ