Мадуро обещава сурови наказания за участниците в протестите

Мадуро обещава сурови наказания за участниците в протестите

Мадуро обещава сурови наказания за участниците в протестите

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи участниците в уличните протести в страната да бъдат осъждани на затвор до 25 години, предава ТАСС.

„Тези, които излизат на улиците, за да проявяват нетърпимост и ненавист, ще бъдат задържани от органите на реда и изпращани на съд и ще понесат сурови наказания от 15,20 и 25 години затвор. Предлагам това да бъде предвидено в закона“, е заявил Мадуро пред новото Конституционното събрание.

Санкциите ще важат и за тези, които по време на протестите са участвали в „насилие по културни, политически и идеологически съображения“. Той е подчертал, че неговата инициатива има за цел да „обедини“ венецуелците и да осигури „справедливостта“ в страната. 

Конституционното събрание (КС) на Венецуела утвърди единогласно Николас Мадуро в качеството му на конституционен президент на Боливарианската република, ръководител на държавата и правителството, а също и главнокомандващ на Националните боливариански Въоръжени сили“. В специален документ, приет на специално заседание на КС, което вече поема цялата власт в страната, се подчертава, че лидерът на Венецуела „напълно е изпълнил своя дълг и конституционни задължения“. В документа пише също, че ръководителят на страната осигурява „гаранциите на демократическите процеси на преобразования, които текат“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ