Мароко, Йордания, Тунис и Колумбия обявиха национална карантина

Мароко, Йордания, Тунис и Колумбия обявиха национална карантина

Мароко, Йордания, Тунис и Колумбия обявиха национална карантина

Санитарно извънредно положение с национална карантина въведе Мароко от тази нощ. Силите на реда са мобилизирани да следят за спазването на карантината, предаде Франс прес.
Мароко остава относително пощадена от вируса, но броят потвърдени заразени нарасна от 8 на 77 за една седмица, с трима починали и двама оздравели.
Чужденците в Мароко ще могат да отиват до летищата при представяне на документ за туристически престой, уточни посолството на Франция.
Няма точни данни за броя на чужденците в Мароко. Миналата година страната е посрещнала 13 милиона туристи.
В Йордания тази сутрин зазвучаха сирени, с които се отбелязва началото на национална карантина, която ще е в сила до второ нареждане, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. В цялата страна излизанията навън са ограничени само при спешни случаи и за основни услуги. Нарушителите се наказват със затвор до една година.
Президентът на Тунис Каис Сайед обяви национална карантина от утре сутрин до 4 април, предаде Франс прес. Излизания от дома се допускат само при крайна необходимост. Тунис вече затвори всичките си граници. В страната, от 690 теста има 54 потвърдени заразени с коронавируса и един починал.
Колумбия въвежда национална карантина от вторник вечерта до 13 април, обяви президентът Иван Дуке. В столицата Богота от вчера започна подготвителна 4-дневна карантина. Потвърдените в страната случаи на заразени са 158.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ