Момче оцеля по чудо 49 дни на рибарски сал в морето (снимки)

Момче оцеля по чудо 49 дни на рибарски сал в морето (снимки)

Момче оцеля по чудо 49 дни на рибарски сал в морето (снимки)

19-годишен тийнейджър от Индонезия оцеля по чудо цели 49 дни на рибарски сал в морето, като не е разполагал с животоподдръжащи провизии - имал е само един дрехи на гърба си, радио, съвсем малко храна и Библията, предават международни медии. 

Момчето е от Индонезия и е било спасено след след седем седмици на вода. То попада в морето след като въжетата, закотвящи рибарския сал, на който работел, се скъсали и се понесъл с него в океана. След 49 дни Алди Новел Адиланг бил открит край Гуам от панамски кораб, на около 2500 км от първоначалното му местоположение, предава АФП, цитирана от БТА. 

Това е станало на 31 август и 19-годишният младеж вече се е върнал в Индонезия.

Алди работел от 16-годишен на рибарски сал с колиба, закотвен на около 125 км от брега на Северен Сулавеси. Задължението му било да поддържа запалена лампата, която привлича рибата. От платформата не се виждал брегът. Той живеел на нея, като веднъж седмично му доставяли храна и вода.

Когато салът се откъснал на 14 юли, Алди имал храна за една седмица. Той е ядял риба. Пиел е морска вода, която е филтрирал през дрехите си. Без двигател, той се понесъл хиляди мили от Индонезия към бреговете на Гуам. 

Момчето е в добро здравословно състояние, въпреки премеждието.

Индонезийски дипломат коментира пред "Джакарта Пост", че Алди е бил уплашен и често е плачел в морето, особено губейки надежда след като покрай него са преминавали големи кораби, но не са го виждали, за да го спасят. Той е бил подминат от над 10 кораба. Дори мислил за самоубийство - като скочи в морето, но винаги си спомнял съвета на родителите си да вярва в Библията и да я взима със себе си. 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ