ООН: Юли е бил най-горещият месец, откакто се водят статистиките

ООН: Юли е бил най-горещият месец, откакто се водят статистиките

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че последните данни на Световната метеорологична организация показват, че месец юли е бил толкова топъл, ако не и още по-топъл от най-горещия месец в историята, откакто се водят подобни статистики, предаде Асошиейтед прес. Гутериш припомни, че освен това този горещ юли е последвал най-горещият юни в историята.

Пред репортери вчера Гутериш каза, че "този факт има още по-голямо значение, защото предишният най-горещ месец - юли 2016 г., е бил по време на един от най-силните регистрирани някога феномени Ел Ниньо, докато случаят тази година не е такъв", предаде БТА.

Генералният секретар на ООН допълни, че това означава, че светът е напът да отбележи период от най-горещите пет години (2015-2019 г.), откакто се водят статистиките. Той предупреди, че ако всички страни не предприемат действия сега в борбата с климатичните промени и глобалното затопляне, то екстремните метеорологични феномени, които се случват сега, ще бъдат само "върхът на айсберг

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ