Пентагонът разсекрети кадри на НЛО

Министерството на отбраната на САЩ разсекрети три видео материала, документирали неидентифицирани летящи обекти (НЛО), предаде CNN.

Кадрите са заснети от пилоти с инфрачервени камери по време на тренировъчни полети в периода 2004-2015 г. и циркулират в дигиталното пространство от 2007-а насам. За тях от Пентагона признаха за първи път през миналия септември, а чрез официалното им публикуване сега искат още веднъж да изчистят всякакви съмнения за тяхната истинност.

„След задълбочен преглед депараментът реши, че разсекретяването на видеата не възпрепятства последващи разследвания на военни космически инвазии от неидентифицирани въздушни феномени“, съобщи говорителят на министерството Сю Гоф. 

Видеото от ноември 2004 г. показва обект, преминаващ над Тихия океан. То е заснето от вече пенсионирания пилот Дейвид Фрейвър. Той коментира, че НЛО-то се е движило по необясним за него начин. „Като го доближих, бързо се отклони на юг и изчезна за по-малко от 2 секунди“, споделя той през 2017-а. В началото Фрейвър и колегите му помислили, че става дума за хеликоптер, но липсвали характерната за него маневреност, както и роторното крило. Останалите два клипа са от януари 2015 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ