Преговори в два кръга между Русия и САЩ в Женева

Преговори в два кръга между Русия и САЩ в Женева

Преговори в два кръга между Русия и САЩ в Женева

С ръкуване и общи снимки започна руско-американската среща в Женева. Байдън и Путин си стиснаха ръцете за кратко и направиха кратки изявления на входа на женевската вила "Ла Гранж". Путин благодари на Байдън за инициативата за разговорите и изрази надежда те да бъдат "продуктивни". Американският президент пък отбеляза, че "винаги е по-добре да се срещаме лице в лице", предадоха международните агенции.

[[{"fid":"375558","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1160,"width":1880,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Снимка: Кремлин. ru

По-рано руският президент Владимир Путин пристигна първи във вила "Ла Гранж ". 12 минути по-късно на официалния вход паркира и лимузината на американският президент. Двамата държавни глави се ръкуваха, а Путин благодари на американския президент за инициативата за срещата. След кратката официална част по посрещането на двамата държавни глави беше даден старт на срещата.

В началото тя ще тече в по-тесен състав, с участието на двамата държавни глави и външните министри Сергей Лавров и Антъни Блинкен преговорите в разширен формат. Очаква се дискусията да продължи малко под два часа.

[[{"fid":"375557","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1160,"width":1880,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Преговорите се провеждат в библиотеката на вилата. Снимка: Кремлин.ru

Тя ще бъде последвана от втори рунд преговорите в разширен формат, която ще отнеме приблизително същото време като първия кръг. По-рано стана ясно, че в разширената среща ще се включат държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, държавния секретар по политическите въпроси Виктория Нуланд, посланикът на САЩ в Москва Джон Съливан, старши директорът за Русия на Съвета за национална сигурност Ерик Грийн и помощникът на президента по националната сигурност Джейк Съливан.

В късния следобед, след края на работнит срещи се очаква предварително анонсираната пресконференция на президента Владимир Путин за резултатите от срещата на върха е насрочена за 18:00. По непотвърдена до момента информация Байдън се е отказал да дава пресконференция, както беше анонсирано предварително от Белия дом.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ