Русия обяви внезапна проверка на бойната готовност

Русия обяви внезапна проверка на бойната готовност

Русия обяви внезапна проверка на бойната готовност

Внезапна проверка на бойната готовност започна днес във въоръжените сили от ред военни окръзи на Русия, Северния флот и командванията на някои родове войски от руската армия, съобщи министърът на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

Проверката е по нареждане на руския президент Владимир Путин - върховен главнокомандващ въоръжените сили. В пълна бойна готовност се поставят войските в Южния, част от силите и средствата на Централния и Западния военни окръзи, на Северния флот, главното командване на Въздушнокосмическите сили и командването на Въздушнодесантните войски, каза Шойгу на съвещание с ръководния състав. Министърът разпореди проверката да продължи до 31 август.

Южният военен окръг на Русия вече активно се готви за стратегическите маневри "Кавказ-2016" през септември, припомни той.

Състояха се комплексни командно-щабни тренировки. Органите за военно управление, съединенията и подразделенията за бойно, специално и материално-техническо осигуряване проведоха упражнения по предварително развръщане на система за всестранно осигуряване на войските, посочи Сергей Шойгу.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ