Турската опозиция се обедини срещу Ердоган за предсрочните избори

Турската опозиция се обедини срещу Ердоган за предсрочните избори

Турската опозиция се обедини срещу Ердоган за предсрочните избори

 Турската опозиционна Народнорепубликанската партия (НРП) ще участва на предсрочните парламентарни избори на 24 юни в коалиция с други три опозиционни партии, заяви неин представител, цитиран от "Ройтерс“.

Източникът, който е предпочел да запази анонимност, е уточнил за „Ройтерс“, че споразумението между НРП, Демократичната партия, Партията на щастието и наскоро формираната „Добра партия“, ще бъде обявено официално на пресконференция утре.

Коалицията ще позволи на по-малките партии да преодолеят 10-процентовата бариера за влизане в парламента и да се изправят срещу съюза между управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и Партията на националистическото движение (ПНД).

Турската телевизия НТВ поясни, че споразумението ще бъде подписано в 15:00 часа местно време в четвъртък, три дни преди крайния срок за формирането на изборни коалиции и тяхното внасяне във  Висшият избирателен съвет на Турция.

Откакто неговата ислямско-консервативна Партия на справедливостта и развитието дойде на власт през 2002 г., Ердоган спечели около 10 изборни надпревари и референдум за конституционни промени, които ще превърнат Турция в президентска република.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ