Убит е виден терорист от ДАЕШ, бивш германски рапър

Убит е виден терорист от ДАЕШ, бивш германски рапър

Убит е виден терорист от ДАЕШ, бивш германски рапър

Бивш германски рапър, станал терорист от ДАЕШ, е убит при въздушен удар в Сирия, съобщи Франс прес, като цитира SITE, американската организация за наблюдение на джихадистите в САЩ.

Денис Кусперт, известен като Десо Дог, беше включен от американските власти в списъка на терористите през 2015 г.

Той е бил убит при бомбардировка в провинция Деир ез Зор според съобщение на организация, близка до ДАЕШ.

Вашингтон го описва като ултрарадикален джихадист. Бившият рапър с германо-ганайски корени е сред най-известните чуждестранни джихадисти. Той се появяваше редовно във видеата на организацията с екзекуции на отвлечени хора.

Според американските власти Десо Дог отправял заплахи срещу бившия президент Барак Обама и срещу американски и германски граждани. Пак той е призовавал мюсюлманите на Запад да извършват атентати.

Смъртта на рапъра-терорист вече беше обявявана два пъти в миналото – през 2014 и през 2015, но после това се оказваше фалшива новина.

В Сирия той е живял с преводачка на ФБР, която вербувал за шпионин. През 2014 г. тя заминала и тайно се присъединила към ДАЕШ, за да се омъжи за рапъра. По онова време Даниела Грийн имала достъп до топ секретна информация на ФБР.

Скоро след сватбата обаче разбрала в какво се е забъркала. През август 2014 г. успяла да стигне при неясни обстоятелства до САЩ и била арестувана. Бързо се съгласила да сътрудничи и получила лека присъда от 1 година. Освободена е през 2016 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ