В Генуа е ден на траур

В Генуа е ден на траур

В Генуа е ден на траур

Властите в Генуа обявиха двудневен траур в памет на жертвите на рухналия 100-метров участък от моста "Моранди" вчера, съобщава Дарик.

Най-малко 35 души загинаха в инцидента, а 15 са приети в болница, 9 от които в критично състояние, съобщава Reuters. Сред тях има и три деца на 8, 12 и 13 години.

Премиерът Джузепе Конте сподели във вторник, че броят на жертвите вероятно ще се увеличи.

Спасителните операции са продължили и през нощта.

"Продължаваме с спасителните операции, защото мислим, че има останали живи хора под развалините. Надяваме се да намерим още живи хора", коментира Алесандра Бучи - говорителката на полицията в Генуа.

При срутването на моста около 30-35 коли и няколко камиона паднаха от височина 45 метра върху река, железопътна линия и складове.

Рухналият мост Моранди е построен през 60-те години на миналия век. Причина за страшния инцидент верятно е лоша поддръжка. Планира се целият мост да бъде разрушен из основи, коментира заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Едуардо Рикси. 

"Целият мост "Моранди" ще бъде разрушен. Това ще доведе до сериозни последствия за автомобилното движение и до проблеми за жителите и превозвачите", заяви Рикси. „Подобен мост не може да се срути от удар на мълния, нито пък от буря. Виновните (бел.ред. за инцидента) трябва да бъдат намерени", подчерта той, цитиран от Дарик.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ