Virgin Galactic готова с ново поколение космически кораб

Virgin Galactic готова с ново поколение космически кораб

Virgin Galactic готова с ново поколение космически кораб

Компанията Virgin Galactic е готова с ново поколение космически кораб и планира да поднови в близките месеци тестовите полети в пустинята на Ню Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

От компанията съобщиха, че космическият кораб, проектиран и произведен в щата Калифорния, ще бъде изпробван от площадката "Спейспорт Америка" в южната част на Ню Мексико след края на лятото. Тогава ще са и последните изпитания на настоящото поколение космически кораб, с който в края на годината в Космоса трябва да полети британския милиардер и основател на Virgin Galactic Ричард Брансън, пише БТА.

Изпълнителният директор на компанията Майкъл Колдглейзър каза, че бъдещият космически кораб поставя началото на космическата флотилия на Virgin Galactic, която ще може в бъдеще да превозва туристи и научна апаратура и да излита от космодруми на различни места по света. 

Virgin Galactic е извършвала два космически полета досега - през декември 2018 г. и през юни миналата година. Тя е една от компаниите, която очаква да развие бизнеса си въз основа на интереса на клиентите към Космоса. "Блу Ориджин" на Джеф Безос изпробва космическа капсула през януари като част от плановете си за извеждане в космоса на туристи, учени и професионални астронавти. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ