Зоран Заев: Или подкрепа в парламента, или нови избори!

Зоран Заев: Или подкрепа в парламента, или нови избори!

Зоран Заев: Или подкрепа в парламента, или нови избори!

След приключването на изборния ден министър-председателят на Македония заяви, че гласуването на референдума за новото име на югозападната ни съседка е преминало спокойно и по демократичен път.

Той допълни, че ако мнозинството са дали своя глас „за“ промяна на името, тяхната воля ще бъде отразена в парламента,  предава скопската електронна медия Press 24, цитирана от "Фокус". В противен случай Заев обеща организирането на предсрочни парламентарни избори.

„Волята на онези, които гласуваха на този консултативен референдум, трябва да бъде претворена в политическа активност в законодателния орган. Ако наистина, както очакваме всички, имаме видимо голямо мнозинство „за" от тези, които са гласували, тогава бъдещето е ясно. Гласът на депутатите в парламента трябва да бъде решителен и отговорен, за да ускорим процесите за членство в НАТО и ЕС, и за по-добър живот на нашите деца и на всички граждани на Македония. Очакваме депутатите на ВМРО-ДПМНЕ да уважават демократичното решение на мнозинството граждани, които са гласували. В противен случай ще трябва да използваме друг инструмент, а това означава предсрочни парламентарни избори“, заяви Заев на пресконференция. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ