Няма да е лесно, но рискът си струва

Няма да е лесно, но рискът си струва

Няма да е лесно, но рискът си струва

Решението да станете предприемач ще промени живота ви и е едно от най-добрите неща, които някога може да направите. Със сигурност рискът, който поемате е огромен, ще има тежки дни, седмици, дори месеци, но важното е да бъдете фокусирани върху нещата, които правите и тогава упоритият ви труд ще се изплати. Да станете предприемач често означава, че следвате страстта си. Но този избор изисква ангажираност, последователност и готовност да се изправим пред страховете си. Посветете време на работата си и ще пожънете успех. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите смелостта да продължите напред, дори когато нещата станат трудни.

1. Помислете за хората от живота си

Най-вероятно сте станали предприемач отчасти, за да имате повече време и пари, за да харчите с и за хората от живота си. Но някой е забравил да ви каже, че успехът е борба и в началото ще има много дни, в които ще мислите да захвърлите всичко и да се върнете да работите за някой друг. Не го правете!

Работете усилено всеки ден, развивайте бизнеса си, стремете се да продължавате напред и да надграждате постигнатото до момента. И не забравяйте да благодарите на хората, които ви подкрепят в това ваше начинание, защото в напрегнатите дни ще може да разчитате именно на тях - те ще бъдат тези, които ще ви насърчат да се борите.

2. Помислете защо

Защо правиш това, което правиш? Определено не е за парите, особено в началото. Повече от вероятно е заради свободата, вълнуващия живот и предизвикателството. Да сте предприемач е призвание и в трудните, предизвикателни дни трябва да запомните, че трябва да изпълните визията си. Работете за създаване на хармония на живота, а не за баланс между работа и живот. Преди десет години знаех, че искам да бъда безстрашен, вдъхновяващ и уверен. Това разбиране ми позволи да проектирам живот на тази амбициозна версия на себе си. Аз съм наясно, че непрекъснатото развитие изгражда моето по-добро „Аз“. Моите цели може да се променят. Моето виждане сега може да изглежда различно, но в крайна сметка аз продължавам да искам да съм безстрашен, вдъхновяващ и уверен.

3. Върнете се към това, което можете да контролирате

В ранните етапи на изграждането на вашия бизнес вероятно вие ще работите на пълен работен ден. И въпреки умората, трябва да култивирате енергията си, за да продължите да работите, без да се преуморявате. Важно е винаги да оставате земен като не забравяйте да се грижите за себе си и своите потребности. Със сигурност обстоятелствата могат да ви повлияят, но в крайна сметка вие избирате как да реагирате. Отделете си време за презареждане. Уверете се, че празнувате своите победи. Не пренебрегвайте успехите си. След това може да си поставите нова цел и да продължите да я следвате. Практикуването на благодарност всеки ден е метод, който използвам, за да оставам смирен и фокусиран върху работата и живота си. Създаването на ежедневен ритуал за практикуване на благодарност е също толкова важно, колкото ежедневното самолечение. Когато сте съсредоточени, силни и благодарни, ще бъдете в състояние да устоите на трудностите, когато положението стане трудно.

Радж Джана за Inc.

Редактор: Нели Тодорова

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ