Пет ценни умения, които да усвоите през 2022 година

Пет ценни умения, които да усвоите през 2022 година

Началото на новата година винаги е идеално време за фокус върху кариерния растеж. Според Министерството на труда на САЩ икономиката се възстановява и някои индустрии са възстановили загубата на работни места от първите дни на пандемията.

Като футурист и бизнес стратег Скот Стайнбърг е успял да идентифицира пет умения, които могат да ви направят ценен професионалист през 2022 година. За тях разказва в своя публикация за CNBC.

Решаване на проблеми

В бъдеще ще си струва да мислите критично и креативно за вашата работа и да добавите уникални умения, опит и връзки към вашия професионален инструментариум.

Усилията ви да сте извън кутията не само ще ви помогнат да намерите нови решения, но ще ви дадат инструментите да комуникирате, че сте способни да решавате нови и вълнуващи проблеми.

Например времето, прекарано в анализиране на различен вид бизнес или свързване с хора в различна индустрия, може да ви помогне да намерите нови начини да мислите върху един проблем или нови инструменти, които вашият екип да използва.

Акценти: Научете се как да избирате типа брейнсторминг – азбучен, под формата на таблица или морфологична диаграма.

Стратегическо планиране

Футуристите не предсказват бъдещето. Те идентифицират тенденции в обществото или на един пазар и обмислят въздействието, което тези тенденции може да имат.

Използвайки сценарии от типа „ами, ако…“ за разиграване на различни стратегии и техните резултати, помагаме на хората да определят коя стратегическа посока да поемат.

Можете да приложите същата техника към собствената си кариера или бизнес. Научаването как да обмисляте различните посоки, към които вашата индустрия или кариера може да поеме в бъдеще, може да ви помогне да планирате бъдещите си ходове, да измислите план Б и да се предпазите от несигурност.

Акценти: Научете как да създадете завладяваща мисия, да съберете ключова бизнес информация и да оцените потенциалните възможности за начертаване на печеливш курс напред.

Вземане на решения

Всички ще трябва да правят бързи и важни избори през 2022 година. Чувствате се неквалифицирани да направите това? Правенето на грешки беше най-големият страх на работното място дори преди пандемията.

99% от лидерството се изразява в готовност да продължиш да вземаш решения. Научете се как да упражнявате добра преценка и да се доверявате на инстинктите си и ще се откроите от онези, които са твърде нервни да бъдат решителни.

Акценти: Научете как да усвоявате и рационално да анализирате данни в условията на несигурност.

Слушане

Скорошно проучване, публикувано от McKinsey & Company, установи, че компаниите, които са постигнали резултати за етническо или културно разнообразие в ръководните екипи, е с 33% по-вероятно да имат водеща рентабилност в индустрията.

Хората, които ще постигнат бизнес успех през 2022 г. и отвъд нея, ще знаят как да се възползват от широк спектър от таланти, перспективи и умения. Това изисква умението наистина да слушате другите хора и техните мнения.

Акценти: Научете се как да събирате анализи от другите и да задълбочавате връзките си чрез активно слушане.

Логистика

Ако дневният ви график изглежда като контролиран хаос, не сте сами и може би ще трябва ментално да се подготвите за 2022 година.

Крайните срокове стават все по-строги, а отговорностите за работа стават все по-големи. През следващите няколко години ще бъдете призовани да мислите като мениджър на проекти, дори ако това означава просто да намерите по-ефективни начини за извънкласни дейности с децата си на фона на забързан график за дистанционна работа.

Тайната на успеха тук е овладяване на изкуството на логистиката. Ако успеете да стигнете до къщата на баба си за празниците през претъпкани летища, ограничения за пътуване и всичко останало, имате необходимото, за да приоритизирате ефективно времето и други свои ресурси.

Акценти: Научете как да прилагате основите в управлението на проекти в работата си и в живота си.

Скот Стайнбърг за CNBC

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ