Amazon пусна собствени телевизори

Amazon пусна собствени телевизори

Amazon пусна собствени телевизори

За първи път в своята история Amazon показа собствена линия телевизори. Amazon Fire TV ще има две версии – от висок и от нисък клас, на цени, вариращи от 369 до 1099 долара, предаде CNBC.

Досега технологичният гигант продаваше стрийминг устройства, които се включват в телевизори на други производители като Insignia и Toshiba в САЩ, но вече ще предлага свой продукт, който ще работи с интерфейс Amazon Fire, предлагащ контрол с гласови команди и лесен достъп до видео съдържанието на услугата Prime и други платформи.

Конкуренти като Google и Roku имат сходна стратегия по отношение на предлагането на тв приемници, но Amazon е първата от трите компании, която лансира собствен телевизор.

От компанията обявиха, че искат да изградят свой собствен комплект от устройства. Освен това този ход ще им даде възможност да определят собствени цени, а с това и да подбият конкуренцията по начина, по който се случва с таблетите Fire, струващи по-малко, отколкото тези на Apple.

Телевизорите ще се продават директно през уебсайта на Amazon, както и в мрежата на Best Buy. Всички версии поддържат 4K видео.

Моделът Fire TV Omni Series от висок клас ще се доставя в пет различни размера. Най-малкият е 43 инча и струва 409.99 долара, а най-големият е почти двойно по-голям – 75 инча, и ще се продава за 1099.99 долара. Устройствата могат да се контролират само с глас и да изпълняват функции като пускане на конкретно предаване или избран филм, проверка на времето, контрол на смарт камери и др.

Икономичният Fire TV 4-Series идва в три размера – 43, 50 и 55 инча, на цени от 369.99 до 519.99 долара. Той е интегриран с Alexa, чрез която могат да се отправят гласови команди.

Продажбите стартират през месец октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ