Facebook ще действа и като сайт за трайно обвързване

Facebook ще действа и като сайт за трайно обвързване

Facebook ще действа и като сайт за трайно обвързване

Марк Зукърбърг обяви, че Facebook ще добави нова функция – за запознанства на хора, които търсят трайни връзки, съобщи Франс прес.

Тя няма да улеснява еднократните срещи, а ще помага на хората да изграждат продължителни връзки с посредничеството на мрежата, каза Зукърбърг. По думите му целта е да се създават истински и трайни връзки, не само планове за една вечер.

Веднага след тази новина един от основните сайтове за запознанства в САЩ - Match, потъна на „Уолстрийт“ с 20%.

Ще има и друго нововъведение: потребителите ще могат да трият данните за навигацията си в интернет.

Настройката ще ви позволи да виждате сайтовете и приложенията, които изпращат на социалната мрежа информация, докато ги използвате, да премахнете тези данни от акаунта си и да изключите нашата възможност да събираме тези данни в бъдеще“, съобщи Facebook.

„Ако изтриете вашата история на сърфиране или използвате новата настройка, ние ще премахнем данните и те няма да са свързани с акаунта ви“, пояснява мрежата.

Ние ще продължим да предоставяме приложения и сайтове с обобщени анализи, например можем правим отчети за разработчиците дали техните приложения са по-популярни сред мъжете или жените от определена възрастова група, отбелязва източник от компанията.

Новата функция е в отговор на страховете след избухването на аферата Cambridge Analytica, когато стана ясно, че британската компания е използвала данните на потребителите на Facebook за политически цели, без тяхното знание и разрешение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ