Какво да очакваме от видео стрийминг събитието на Apple?

Какво да очакваме от видео стрийминг събитието на Apple?

Какво да очакваме от видео стрийминг събитието на Apple?

Може ли всъщност Apple) да се конкурира с Netflix, Hulu и Amazon на все "по-пренаселения пазар на видео стрийминга?", пита специализираният сайт engaget.com.

Отговорът на този въпрос ще бъде даден днес, когато Apple ще повдигне завесата пред дълго очакваната си видео услуга. Това е нещо, върху което компанията работи, без да го прикрива, така че не е точно разкриване на тайна.

На този етап е сигурно, че Apple е силно съсредоточен върху производството на оригинални шоупрограми. Компанията е изразходвала над милиард долара през 2018 година за съдържание. Това е голяма сума, разбира се, но все още доста далеч от похарчените през същата година от Netflix 8 милиарда долара. Стратегията на Apple залага на големите имена и харесващите се на хората идеи повече, отколкото го прави Netflix.

Освен че се очаква да създава собствени шоу програми и филми, Apple преговаря и с HBO, Showtime и Starz, за да може да излъчва и тяхното премиум съдържание. Като съобщава сайтът Recode, това вероятно ще бъде основният акцент на Apple, след като започне да осъществява видео плановете си. Най-вероятно хората ще могат да се абонират да гледат програмите на тези канали, без да напускат интерфейса на Apple, подобно на начина, по който работят Amazon Prime Video и Hulu. Разбира са, до тези мрежи и сега има достъп чрез телевизионните приложения на Apple, но има смисъл гледането и купуването на съдържание да се оптимизира, колкото се може повече.

Специализираният сайт отбелязва, че макар да специалистите да имат доста добра представа за стратегията на Apple, все още не е ясно как точно ще изглежда услугата.

Авторът на статията предполага, че тя ще бъде разширение на приложението за телевизия, което е представяно като най-лесния начин да се следи всичко, което се гледа. Другият фактор, който все още "виси във въздуха", е цената. Според слуховете Apple планира при пускането на услугата да предложи някои шоу програми безплатно за потребителите, които имат неговите мобилни устройства с последващ премиум абонамент. Няма да е изненадващо, ако абонаментът се комбинира с музикалните приложения на Apple, които сега струват 10 долара на месец, отбелязва сайтът engaget.com, цитиран от БТА.

Очаква се телевизионната услуга на Apple да бъде достъпна за всички мобилни устройства на компанията, както и за Windows и Android, които съответно имат iTunes и Apple мюзик приложения.

"Според данните ни пазарът на смартфони няма да нараства много повече през следващите 5 години. Хората не сменят мобилните си устройства толкова често, колкото го правеха преди. Следователно Apple е в позиция, в която има нужда да увеличи бизнеса с абонаментни услуги", твърди анализаторът от консултантската компания Gartner VP Анете Цимерман.

За съжаление, вероятно ще мине известно време, преди видео стриймингът на Apple действително да стане достъпен. Според "Върайъти" за събитието днес компанията ще има готови клипове, но действителното пускане на услугата няма да се случи преди лятото или есента.

Изглежда има вероятност също така компанията да представи отдавна очакваното безжично зарядно устройство Air Power, допълва "Форбс". Подходящата технология ще даде възможност iPhone да се зареждат по-бързо отколкото с безжично зарядно на друга компания и пристигането й вероятно ще бъде най-голямата новина за собствениците на смартфоните на концерна.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ