Microsoft стартира безплатен майсторски клас онлайн за работа с изкуствен интелект

Microsoft стартира безплатен майсторски клас онлайн за работа с изкуствен интелект

Microsoft стартира безплатен майсторски клас онлайн за работа с изкуствен интелект

Изграждането на стратегия за работа с изкуствен интелект (Artificial Intelligence – AI) изисква повече от бизнес и технологични умения. Microsoft е наясно с това и стартира AI Business School – онлайн платформа с майсторски клас, предназначена за бизнес лидери и предлагаща полезни знания.

Курсът на AI Business School е наличен онлайн, безплатен е и достъпен на следния адрес: https://www.microsoft.com/en-us/ai/ai-business-school.

Потребителите могат да използват съдържанието със собствено темпо и на база ключовите области, върху които се фокусират.

Поредицата на майсторския клас е разработена в партньорство с Европейския институт по бизнес администрация (INSEAD) – едно от водещите и най-големи бизнес училища в света. Тя се състои от видео и текстови материали.

Видео съдържанието включва лекции, Q&A сесии и разговори за основите на AI технологията. Документите включват успешни примери от практиката, наръчници и бели книги, създадени в подходяща форма за споделяне с екипи онлайн или офлайн, така че всеки да може да се възползва от програмата. Потребителите имат достъп и до инструмента AI Maturity Model Assessment, с който могат да оценят доколко е подготвена организацията им да се възползва от изкуствения интелект. 

Програмата ще бъде обновявана редовно с ново, приложимо съдържание. Тя съдържа уроци, идеи и препоръки от доказани експерти в сферата. Сред тях са главният финансов директор на Microsoft Ейми Хууд и изпълнителният вицепрезидент „Изкуствен интелект и проучвания“ в Microsoft Хари Шум. Проф. Питър Земски – заместник-декан и преподавател по иновации и стратегии в Eli Lilly към INSEAD, представя полезна информация, основана на изследвания, за създаването на бизнес стойност от изкуствения интелект.

Инициативата на Microsoft – AI Business School, е мотивирана от нуждата от обучения сред бизнес лидерите за това как да създават AI стратегии и да имат отговорен подход към изкуствения интелект. Според проучване на Microsoft, озаглавено „Pulse Survey“ и проведено сред 800 бизнес лидери в САЩ и Европа:

  • 76% от лидерите на компании с висок растеж споделят, че биха искали да подобрят ръководните си умения, тъй като изкуственият интелект все повече се прилага в бизнеса им.
  • 93.5% от тези компании възнамеряват, в рамките на 1 до 3 години, да инвестират в изкуствен интелект, взимащ решения.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ