Японската полиция ще предотвратява престъпления с изкуствен интелект

Японската полиция ще предотвратява престъпления с изкуствен интелект

Японската полиция ще предотвратява престъпления с изкуствен интелект

Японската полиция започва експеримент с използването на изкуствен интелект за предсказване и предотвратяване на престъпления. Експериментът ще бъде проведен в един от най-гъсто населените района на страната, префектурата Канагава, съобщи агенция Киодо.

От април полицията в префектурата ще внедри компютърна самообучаваща се система, която ще анализира огромните масиви разнородна и несвързана помежду си информация, включително от социалните мрежи. Очаква се това да помогне за откриването на лица, които може да са участвали в нарушения на законите, да се предсказват следващите им действия, включително и времето и мястото на бъдещи престъпления. Полицията се надява да открие по този начин добре законспирирани маниаци, както и улични обирджии.

Системата ще използва най-новите методи на математическата статистика. Японската полиция вече използва частично компютърния анализ. Чрез него са били определи най-криминогенните райони, където са необходими допълнителни патрули. Но опити за предсказването на престъпления досега не е имало, освен във филмите.

Японската полиция ще използва и опита на американската, която вече е въвела подобни методи на работа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ