Туризъм

Гърция очаква силен туристически сезон

Гърция очаква силен туристически сезон

Гърция очаква силен туристически сезон, но понася загуби от липса на украински и руски туристи. От министерството на туризма очакват повече ваканционни посещения на американци.

"Плащайте по-добре на служителите, за да имате квалифициран персонал и качествени услуги". Така министърът на туризма Василис Кикилиас посъветва собствениците на хотели и заведения за предстоящия туристически сезон.

Засега има 50 хиляди свободни работни места в сектора, а в разгара на сезона ще са необходими повече служители, коментират пред медиите от туристическия бранш.

По предварителни резервации сигналите са за много силен туристически сезон. На островите има неочаквано много резервации, на места повече от успешната 2019 година, предава БНР. 

Войната има несъмнено негативно отражение върху туристическия сектор, защото тази година Гърция се лишава от украински и руски туристи, отчитат хотелиерите. Туристическите райони в северната част на страната са силно зависими от цената на бензина.

Министър Кикилиас съобщи за увеличен интерес на американците за почивка в Гърция. Надежда създава и новият американски посланик в Атина, който е от гръцки произход и с опит в туризма. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ