България

Политика

|

Общество

|

Удължиха до 1 юни срока за кандидатстване за председател на НСИ

Удължиха до 1 юни срока за кандидатстване за председател на НСИ

Удължиха до 1 юни срока за кандидатстване за председател на НСИ

Срокът за кандидатстване за позицията председател на Националния статистически институт (НСИ) е удължен до 1 юни т.г. със заповед на вицепремиера Калина Константинова. Това е съобщено на официалната Фейсбук страница на Министерския съвет. Първоначално обявеният срок бе 16 май. 

Кандидатите трябва да представят концепция за развитие на институцията и всички изискуеми документи в деловодството на Министерския съвет или на имейл адрес: ms_register@government.bg.

След като седемгодишният мандат на настоящия председател Сергей Цветарски изтече, за първи път в най-новата история на институцията се провежда конкурс за неин председател. Избраният нов подход се практикува в някои страни членки на Европейския съюз – Малта и Ирландия, оценява се високо от Евростат и е в съответствие със заявения от правителството ангажимент за публичност и прозрачност на назначенията. Целта е отваряне на вратите на институцията за ново поколение мениджъри професионалисти, заявиха при обявяването на конкурса от пресслужбата на правителството. 

Търсеният профил на кандидатите е български гражданин с минимална образователна степен „магистър“, доказан опит в сферата на статистическата наука и практика в управлението на големи екипи. Изисква се добро владеене на английски език, умения за обработка и анализ на информация, познания за дигитална комуникация и информационна сигурност.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ