Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|Michelin пуска нов винен справочник без анонимност на инспекторите за проверка
Основната разлика в новия винен справочник, който Michelin ще пусне през 2026 г., ще бъде премахването на анонимността на инспекторите, към която компанията се придържаше за основния си пътеводител в ресторнтьорството, съобщава изданието Wine News.
„За разлика от ресторантите и хотелите, където анонимността е от съществено значение, за да се гарантира същото ниво на обслужване като на гостите, винените инспектори няма да бъдат анонимни. Те ще се представят на различни производители и ще ги молят да посетят и да оценят тяхното лозе, изба и дегустационна зала“, цитира изданието представител на Michelin. Компанията също така отбелязва, че екипът по виното ще бъде съставен от „хора с богат практически опит в света на виното“ и всеки инспектор ще бъде внимателно подбран „не само заради професионалните си качества, но и заради способността си да предоставя обективни оценки“.
През 2019 г. Michelin придоби изданието Robert Parker Wine Advocate, която ежегодно публикува класации от основните винени региони в света. Някои от експертите за новия винен справочник са част от екипа на Robert Parker. Разликата между двата проекта е, че Michelin оценява отделни стопанства, докато Wine Advocate класира отделни вина.
Ресторантският справочник Michelin обяви старта на винения си гид през декември. Първите региони, които ще бъдат оценявани, ще бъдат Бордо и Бургундия. Стопанствта ще получат една, две или три награди з гроздето си, в зависимост от нивото им. Оценката на инспекторите ще се основава на качеството на продукцията на винарната, агрономството, индивидуалността на винопроизводителя и постоянството – поддържане на висок стандарт на виното през множество реколти. За този последен фактор инспекторите ще използват и базата данни, разработена по-рано от изднието Wine Advocate.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.