Културна промяна: Британските ресторанти и барове предпочитат малки обеми за сервиране на вино

Културна промяна: Британските ресторанти  и барове предпочитат малки обеми за сервиране на вино

Чашите за вино от 250 мл и 175 мл стават рядкост в менютата на британските барове и ресторанти, пише The Guardian. Все повече заведения избират за сервиране обеми от 125 мл, особено в заведения от висок клас и винени барове, специализирани в натурални и органични вина.

От 20-те най-добри ресторанти със звезда Michelin в Обединеното кралство само The Ledbury в Нотинг Хил все още има средна чаша в менюто си. Останалите предлагат или 125 мл, или бутилка. Според винения критик на The Guardian Хана Кросби тенденцията отразява културна промяна -  британците пият по-малко и искат да опитат повече различни вина за една вечер. Това важи особено за жителите на големите градове. Главният готвач Джоно Хоторн от Chef Jono във V&V в Лийдс също отдава тенденцията на нарастващите цени, като хората все повече избират по-скъпи вина, но в по-малки количества.

Големите вериги като Wetherspoon's, Pizza Express и All Bar One все още имат стандартни обеми в менютата си. Гостите в такива заведения все още предпочитат щедро сервиране: „Малка чаша вино – не звучи добре“, отбелязва посетител на All Bar One в Манчестър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Как се променят правилата за платеното паркиране в София?
Изследване на ДНК: Хитлер е имал висок риск от аутизъм, биполярно разстройство и шизофрения
И Си Дзинпин няма да присъства на срещата на Г20
Борисов: Нито Борисов, нито Пеевски може да си позволи да купува рафинерията
Теодор Георгиев, Нестле България: Гората не расте за ден, но живее за поколения
Диамантена брошка, изгубена от Наполеон при бягството му от Ватерло, се продаде за 4,4 милиона долара
Как ще се променят доходите ви след осигурителните промени през 2026 г.?
Шокиращи цени на месото отказват от щандовете и от гиросите купувачите в Гърция